top of page
חיפוש

סברס - הסמל הישראלי



הסברס הסמל הישראלי בשיא העונה. קוצני מבחוץ אך מתוק ועסיסי מבפנים! מקסימום יתרונות בריאותיים במינימום קלוריות‼️ לא תאמינו מה יש בפרי ובגבעולים ומה ניתן להכין מהם....


הסברס מכיל בתוכו שפע של רכיבים תזונתיים גם בפרי וגם בגבעול.

הפיגמנטים הצמחיים המקנים לסברס את צבעו הצהוב כתום או האדום הם ממשפחת הבטאלאינים ולהם תכונות נוגדות חמצון עוצמתיות מאוד במחקרים נמצא כי הן יכולות לסייע במניעת התפתחות תאים סרטניים.


👌 הצבר עשיר במגנזיום החשוב לתפקודו התקין של הלב ושל מערכות רבות בגופנו, סברס אחד מכיל כרבע מכמות המגנזיום המומלצת ליום.

👌 עשיר מאוד בויטמין C החשוב לתפקוד תקין של המערכת החיסונית ומסייע ליצור קולגן השומר על עור בריא.

👌עשיר בסיבים מסיסיים המסייעים לאיזון רמת הסוכר בדם ולהורדת רמת הכולסטרול. מכיל גם את הסיב התזונתי פקטין, הדומה במבנהו לג'לטין המסייע להסמכת ריבות ומקצר את זמן הבישול שלהן (ניתן להכין מהסברס ריבה העשירה בנוגדי חמצון ולהנות מיתרונות הפרי גם לאחר העונה)

👌 מכיל אנזימי עיכול התורמים לעיכול יעיל ולמניעת נפיחות בבטן.

👌 עשיר בסידן ובמינרל סלניום, המסייע במניעת נזקי חמצון, סלניום נחוץ לייצור האנזים Glutathione peroxidase המנטרל רדיקלים חופשיים, בעל פעילות אנטי סרטנית ומסייע בוויסות הורמוני בלוטת התריס.

👌 הפרי מכיל רק 40 קלוריות למאה גרם (יחידת פרי אחת).

👌 בזכות עמידותו הגבוהה של הצבר למזיקים הוא גדל אורגני, ללא חומרי הדברה שזהו יתרון עצום.


💚 מומלץ לאכול כ 2-3 סברסים ליום (בניגוד לדעה הרווחת הם לא יגרמו לעצירות) אך לא יותר מאחר והם מכילים גרעינים רבים שאינם מתעכלים ועלולים לגרום לחסימות בדרכי העיכול. מסיבה זו יש המעדיפים להכין מהסברס מיץ ע"י מעיכת הפרי במסננת או במסחטת מיצים.

💚 למיץ יתרונות רבים מלבד היותו טעים ומרענן הוא עשיר ברכיבי תזונה רבים, מגן על רירית הקיבה מכיבים ולכן מומלץ גם לסובלים ממחלות מעי דלקתיות (קרוהן, כוליטיס). מומלץ להקפיא מיץ בתבניות לקרח מסיליקון כדי שיהיה זמין ולהוסיף לשייקים או קוקטיילים קיציים.

💚 מהפרי הטרי ניתן להכין קינוחים שונים וסלטים קיציים.

הגבעולים (המזכירים צורת ביצה ומכנים אותם בטעות עלים, הם בעצם גבעולים מבחינה בוטנית) מכילים שפע של נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים טעמם חמצמץ והמרקם שלהם מעט רירי המזכיר את הבמיה.

💚 אז איך לאכול או לבשל אותם? ניתן לאכול אותם טריים, מוקפצים, מבושלים, צלויים על הגריל או בכל דרך כיד הדמיון.

💚 מומלץ לבחור את הגבעולים הצעירים והרעננים (בצבע ירוק דשא),ראשית יש לחתוך את בסיס הגבעול המכיל סיבים קשים לעיכול וגם את המסגרת העוטפת את הגבעול ועם סכין לעבור על הגבעול ולהוציא את הקוצים היוצאים בקלות רבה. ניתן להוסיף גבעולי צבר קצוצים לחביתת ירק, כתוספת לקציצות ירק, לירקות מוקפצים או אפויים בתנור (הגבעולים סופגים את טעם התבלינים) ניתן גם להכין מהם צ'יפס או לצלות על הגריל. בנוסף אני מציעה לחתוך לקוביות ולשמור במקפיא כתוספת זמינה ובריאה לכל שייק (אל דאגה טעמם אינו מורגש).


*ישנם זנים שונים של צבר מעוטי קוצים שהגבעולים שלהם עשירים בויטמין C ונפוצים מאוד במקסיקו ונקראים Nopalitos. מגדלים את הזנים הללו עבור הגבעולים הבשרניים והם נפוצים במטבח הדרום אמריקאי (מגדלים אותם גם בארץ).


אז בפעם הבאה שאתם רואים את שיחי הצבר בצידי הדרכים או בטיול בשדה קטפו אותם והכניסו גיוון לתפריט הביתי.

Comments


bottom of page