הפרי הקיצי העסיסי עם טעם וריח משכרים וסגולות בריאותיות רבות, גם בפרי וגם בקליפה!! באכילתו תפנקו את גופכם במנה טובה של ויטמין A, ויטמין C ונוגדי חמצון עוצמתיים. תשמחו לקרא כמה הוא חשוב!
המנגו מכיל כמויות נדיבות של ויטמין A וויטמין C, עשיר בויטמיני B, מקור למינרלים ולשפע של נוגדי חמצון רבי עוצמה.
עשיר בקרטנואידים שהם נוגדי חמצון המספקים הגנה מפני מחלות לב וכלי דם, חשובים לתפקודה של מערכת החיסון ומאטים את תהליך ההזדקנות. ביניהם בטא - קרוטן ההופך בגוף לויטמין A , לוטאין וזיאקסנטין שני נוגדי חמצון עוצמתיים החשובים לבריאות העין ולמניעת ניוון רשתית תלוי גיל (AMD) מחלה הפוגעת בראיה.
ריכוז הקרטנואידים במנגו עולה עם ההבשלה ושומנים מעודדים את ספיגתם (רצוי לאכול ליד המנגו מעט אגוזים או שקדים העשירים בשומן איכותי לספיגה טובה של הקרטנואידים, בנוסף השומן יסייע למתן את קצב ספיגת הסוכרים שבפרי אל הדם).
לאכילת פירות הקיץ בעונה ישנה חשיבות רבה. אנו חשופים יותר לקרינת השמש ולנזקיה ביניהם נזקי העור. המנגו מכיל תרכובות המגנות על קרום התא וממלא תפקיד חשוב בשמירה על שלמות העור. התכולה הגבוהה של ויטמין C מסייעת לייצור הקולגן, חלבון חשוב המעניק לעור יציבות ושלמות וגורם לעור להיות הדוק ומוצק יותר.
מכיל סיבים מסיסים ובלתי מסיסים התורמים לשיפור בריאותה של מערכת העיכול, למניעת עצירות, להפחתת רמות הכולסטרול ומפחיתים את הסיכון למחלות לב.
מכיל פוליפנולים שונים - נוגדי חמצון בצמחים בעלי פעילות אנטי דלקתית, אנטי וירלית ומעכבים יצירת חומרים מסרטנים בגוף. תכולתם גבוהה יותר בקליפת המנגו מאשר בפרי עצמו, כמו כן בקליפה מצויים כמויות גדולות של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
בד"כ מזונות שונים מכילים פוליפנולים בריכוזים גבוהים יותר בשכבות החיצוניות של הצמח מאשר בחלקים הפנימיים. אם המנגו מגידול אורגני או גדל אצלכם בגינה כדאי לאכול את המנגו עם קליפתו (רק לאחר שטיפה טובה) אם לא אהבתם את המרקם של הקליפה או את טעמה ניתן להכניסה לבלנדר כתוספת עשירה לכל שייק פירות קיצי.
מיצוי של פוליפנולים מפירות המנגו נבדק על תאי סרטן. הפוליפנולים גרמו לאפופטוזיס (התאבדות) של תאים סרטניים מסוגים שונים, אך ההשפעה הניכרת ביותר הייתה לגבי תאי סרטן המעי הגס. במחקר נבדקה ההשפעה של חמישה זנים שונים של מנגו, מתוכם קנט והדן הנמצאים בארץ.
הפוליפנול הייחודי מנגיפרין המצוי במנגו נחקר מאוד ויש לו תפקיד בולט במניעה וטיפול במגוון מחלות. בעל מנגנוני פעילות אנטי סרטניים, אנטי דלקתיים ואנטי אלרגיים.
אם בזמן הקנייה המנגו קשה ולא בשל, מומלץ לאחסנו בטמפרטורת החדר עד שיבשיל ויתרכך ורק אז לשמור במקרר ולאוכלו תוך מספר ימים. לא להכניס מנגו לא בשל למקרר.
מתכון לשייק מנגו קר שילדים אוהבים:
3/4 כוס קוביות מנגו קר, חופן אגוזים (חשובים לספיגת הקרטנואידים), 3/4 כוס יוגורט ביו ו 3 קוביות קרח – להכניס הכול לבלנדר ולשתות לרוויה.
100 גר' פרי מנגו מכילים: 60 קלוריות ו 15 גר' פחמימות.
התחילו לאכול מנגו מהיום, ניתן ליהנות ממנו כחטיף בריאות, בסורבה או גלידה ביתיים, בתוך שייק וכתוספת מרעננת לסלט קיצי.
Comments