האביב הגיע ואיתו הפריחה והלבלוב, כאשר אבקנים של פרחים או עצים נכנסים למערכת הנשימה אצל הסובלים מאלרגיה עונתית מערכת החיסון מגיבה בצורה מוגזמת כאילו נכנסו לגוף "פולשים" ותנסה להדוף אותם החוצה ע"י שטיפה ויופיעו הסימפטומים הבאים: עיניים דומעות ואדומות, נזלת מימית, גודש באף, התעטשויות מרובות, פריחה מגרדת בעור ואפילו התקפי קוצר נשימה.
מי שאחראי למגוון תגובות האלרגיה הם חומרים המכונים היסטמינים שמערכת החיסון מפרישה כתגובה לפולשים. במזון שלנו מצויים אנטי היסטמינים טבעיים, ככל שתצרכו מהם יותר תסייעו לגוף להתמודד טוב יותר עם האלרגיה.
האנטי היסטמינים הטבעיים הם כל המזונות המכילים קוורציטין – מרכיב צמחי המשתייך לקבוצת הביופְלָבנוֹאִידים המקנים לצמחים, לפירות ולירקות את צבעם ומשמשים כנוגדי חמצון חשובים. הקוורצטין מעכב את שחרור ההיסטמין מתאי מערכת החיסון ובכך מפחית את סימני האלרגיה ובנוסף הוא היעיל מבין החומרים האנטי דלקתיים שקיימים בטבע!! מחקרים הראו כי צריכת מזונות עתירי קוורציטין קשורה גם בהפחתת הסיכון למחלות סרטן.
הקוורציטין לא מיוצר בגוף האדם לכן חשוב לצרוך את המזונות המכילים אותו. המזונות המכילים קוורצטין –האנטי היסטמינים הטבעיים: בצל (בעיקר הסגול, בקליפות החיצוניות), עירית, תפוחי עץ (מכילים כמות גדולה של קוורציטין הנמצא בעיקר בקליפה), פירות הדר, דובדבנים, תותים, ענבים אדומים, אוכמניות, עגבניות, שעועית ירוקה, ברוקולי ותה ירוק (מומלץ על שתיית 2-3 ספלים ליום) הקוורצטין נמצא גם בכוסמת, מצוי שם כרוטין.
טיפ: לזמן החליטה של התה הירוק יש השפעה על כמות הפלבנואידים הנודדת מעלי התה למים החמים בכוס. 3 דקות חליטה יכפילו את כמות האנטיאוקסידנטים בכוס בהשוואה לחליטה של 40 שניות. אם תמתינו בסבלנות כ- 6-7 דקות עלי התה יניבו פי 3 אנטיאוקסידנטים בכוס. אם התה יתחיל להתקרר ניתן לחמם אותו שוב לאחר תום החליטה או לשמור את התה בכוס/ קומקום שומרי חום.
Kommentare